Translate

2011. augusztus 27., szombat

Lóhere

Tegnap a szimbólumoknál tartottam mézeskalács téren. Minden megfontolás nélkül, véletlenül egy újabb jelkép ihletett meg, amire a noteszemben leltem rá. Préselődik már egy ideje...
Az európai kultúrkörben a hagyomány a szerencse szimbólumának tekinti. A négylevelű lóhere szerencsét hoz, de a háromlevelű is nagyon hasznos, méghozzá egészségünkre.  A lóhere kiváló emésztésjavító, segít a székrekedésen, a vízhólyagproblémákon, nagyon jó méregtelenítő. Javítja az étvágyat, és enyhíti a megfázás tüneteit.
Körülbelül minden tízezer háromlevelű fehérherére jut egy négylevelű növény. A levelek száma még ritkábban négynél több is lehet. Kialakulásának okai pontosan nem ismertek, egyes tudósok a környezeti hatásnak, míg mások genetikai hibának tartják.
A hagyomány szerint minden levél szimbolizál valamit. Egy a hitet, egy a reményt, egy a szeretetet, és egy a szerencsét.
Kezdődik az iskola. Vizsgaidőszak, dolgozatok, és ünnepek előtt jól jönne a lottóötös… Aki szeretne egy szerencsehozó négylevelűt, sikítson!

Van kulcstartó.

 Van fülbevaló.

 Van nyaklánc

Egyebekben eszembe jutott gyerekkorom egyik meséje. A címe az nem, de mindentudó kedves barátném postafordultával küldte: Marci és a kapitány.  Emlékeztek? „Zöld a fű és kék az ég, legeljetek lóherét!”
http://videotar.mtv.hu/?k=marci+%C3%A9s+a+kapit%C3%A1ny

2 megjegyzés:

  1. Én nem emlékszem, de megint szupereket alkottál :D

    VálaszTörlés
  2. :) KÖszönöm! :D Tettem fel egy linket a végére, megnézheted a mesét!

    VálaszTörlés