Translate

2015. július 28., kedd

Balatonbefőtt

Gondolom, a fényképek mellett mindenki szeret hazahozni valamit a nyárból. Az emléktárgyak lehetnek  "talált tárgyak", felveszünk kavicsot, madártollat, kagylót, lepréselünk egy-egy virágot, elteszünk egy-egy prospektust, vagy vásárolhatunk apró szuvenírt, plakettet, makettet, hűtőmágnest, képeslapot, tollat...

Gyűjthetünk is alapanyagot, amiből saját, egyedi emléket készíthetünk magunknak (vagy akár ajándékba). Maradandót...

Amellett, hogy minden nyáron hozok haza egy üveg Balaton-vizet, három éve kavicsokat, fakérget szedegettünk A Kicsivel, amiből egy mini falikép készült. Most is kinn van, itt, az asztalom fölött.

Ezen a nyáron A Kicsi felfedezte, hogy mini kagylóhéjakat lehet felhozni a partszakasz egyik szélén a víz alól. Volt köztük élő is, így egy röpke biológia órát eszközöltem a kagylók életéről-haláláról és az élőket visszaengedtük a vízbe. Hoztunk haza egy maréknyi minihéjat. Aztán még útközben eszembe jutott, hogy van miniüvegem itthon, apró, alig 3 cm.

Így született ez a Balatonbefőtt. Kapott egy vitorlás fityegőt és egy kék bőrcsíkot, így, ha netán úgy tartja kedvem, leveszem a polcról és a nyakamba is akaszthatom :)


Balatonbefőtt

Kreatív boltokban kaphatók ezek a kisebb-nagyobb fiolák, amikbe -a méretét figyelembe véve- bármi beletehető, beletölthető, ledugaszolható és évekre "eltehető" :) Nem romlik, megmarad, mint a fénykép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése